Yeni Audi Q8 Türkiye fiyatı açıklandı!

Alman lüksü Audi, geçen yılın yaz aylarında yeni SUV modelini tanıttı. Audi Q8tanıtılmasından neredeyse bir yıl sonra ülkemiz pazarına da giriş yaptı. Audi Q8 Türkiye fiyatı böylelikle belli oldu. Lüks ve sporcu tasarımıyla dikkat çeken SUV, ilk olarak dizel motorla satışa çıktı.

Audi Q8 Türkiye fiyatı ile dudak uçuklattı

BMW X6 ve Mercedes GLE Coupe’nin doğrudan rakibi olan Audi Q8 Türkiye fiyatı açıklandı. SUV ailesinin en yeni üyesi yalnızca bir motorla satın alınabiliyor. Audi Q8 fiyatı 1.207.499 TL olarak belirlendi. Kalbinde 3.0 litrelik dizel motorun yer aldığı SUV’nin motoru 286 beygir güç ve 600 Nm tork üretiyor. 0’dan 100 kilometre hıza 6.3 saniyede çıkan otomobil maksimum 231 km/s hıza ulaşıyor.

Audi SUV modelinin benzinli motor alternatifi bulunsa da bu seçenek ülkemizde yer almıyor.

Aracın içinde tamamen dijital ekranlar dikkat çekiyor. 10,1 inçlik multimedya ekranına 8,6 inçlik kumanda ekranı ve 12,3 inçlik sürücü ekranı eşlik ediyor.

Audi Q8 fiyatı ile pazara dikkat çeken bir giriş yaptı. Yaklaşık 630.000 TL’lik ÖTV’si bulunan SUV modelinin güvenlik donanımları arasında yokuş iniş desteği, 360 derece kamera, akıllı adaptif hız sabitleyicisi, şerit takip ve müdahale sistemi yer alıyor.

Son olarak aracın boyutlarına baktığımızda 4,99 metre uzunluktaki SUV’un 2 metre genişliğinde ve 1,71 metre yüksekliğinde olduğunu görüyoruz. Aks mesafesi 3 metre olan araç, koltuklar yatırıldığında 1.755 litrelik bir bagaj hacmine sahip oluyor.

Kaynak:shiftdelete

Yorumlar