İnternet Fenomenleri De Artık Vergilendirilecek

Maliye Bakanı Naci Ağbal, Türkiye’de internet üzerinden kazançlar çok uçuk rakamlara doğru artarken konuyla ilgili yasal düzenlemenin yapılacağını açıkladı.



Bakan Naci Ağbal, sosyal ağlar üzerinden para kazanan fenomenlere kötü haberi verdi. Yeni düzenlemeler ile beraber bu alanda yasal zorunluluğun getirileceği ve artık reklamlar üzerinden para kazanan kişilerin vergi ödemeye başlayacağını belirtti. Yeni düzenleme sosyal ağlar üzerinden elde edilen kazançlarının yanı sıra online ticaret ile gelir elde edenleri de kapsayacak. Bu sebeple bundan sonraki süreçte online olarak kazanç sağlanacak her türlü etkinlik vergi ile beraber değerlendirilecek, devlet gerekli kesintileri yapacak.



Siteler Taranıyor

Bakan Naci Ağbal'ın yaptığı açıklamada aynı zamanda Gelir İdaresi Başkanlığının tüm internet sitelerinin taranmaya başladığını belirtti. Yeni oluşturulacak olan Risk Analiz Merkezi tarafından takibin başlatılarak gerekli çalışmaların yapılacağını belirten Bakan Ağbal, video sitelerinin de kapsam altında olduğunu söyledi.



18 Yaş Altına Vergi Geliyor

Maliye Bakanı Naci Ağbal vergilendirme konusunda yaş sınırının olmayacağını, 18 yaş altındaki kişiler için kanunu temsilci aracılığıyla beyannamenin verileceğini belirtti. Ağbal'ın yaptığı açıklamada internetten video yayınlayarak kazanç sağlayan kişilerin de kapsam altında olduğunu belirtildi. Bu doğrultuda ise Youtube ve Twitch gibi özel platformlar üzerinden yapılan yayınlar ile kazanılan paraların da bu kapsamda değerlendirilip değerlendirilmeyeceği merak edildi. Mevcut açıklamalar doğrultusunda bu alanlar da vergi kapsamına dahil olacak.

Yorumlar