Aston Martin Vantage TÜRKİYEDE!!

Aston Martin’in spor otomobil segmentinde kültleşmiş modellerden olan Vantage’in, Mayıs ayında Türkiye’ye geleceği açıklandı. Tarihi 1951 yılına kadar dayanan DB2 modelinin yüksek performanslı modeli olan Aston Martin Vantage , otomobil tutkunlarına üst düzey deneyim sunacak.Karşınızda Aston Martin Ventage modelinin yeni serisi 4 litrelik V8 motoru  ile dikkat çekiyor. Optimum ağırlık merkezi ve yarı yarıya ağırlık dağılımı için şasede mümkün olduğunca alçak seviyeye ve arkaya yerleştirilen motor oldukça güçlü.
Motorun 245g/km CO2 salımına rağmen 6000 devirde 510PS 2000-5000 devir arasında ise 685 Nm seviyelerinde.
Vantage 1530  boş ağırlığı ile güç-ağırlık ve tork-ağırlık oranlarında üst düzey bir performansa sahip.Vantage ayrıca, Ateşleme egzoz ve motor yönetim sistemlerinde detaylı ayar yapma imkanı sunuyor.
Vantage , gücünü ve torkunu arkaya monte  edilmiş 8 Vitesli ZF otomotik şanzıman donanımı ile arka tekerleklere iletiyor. 0'dan 60 mph'a 3.5 saniyede  çıkabilen ve maksimum 195 mph hıza ulaşabilen otomobil,Dinamik stabilite Kontrolü ve Dinemik tork İletimi gibi kapsamlı dahili elektronik sistemlerini barındırıyor.

Alıntı:https://shiftdelete.net/aston-martin-vantage-turkiye#galeri-3

Yorumlar