Sosyal medya devlerine Çin Seddi!!!

Çin'in en büyük üç sosyal medya devi hakkında, siber güvenliği ihlal ettikleri gerekçesiyle soruşturma açıldığı bildirildi.

Çin İnternet İdaresi (CAC), ülkenin en büyük teknoloji şirketi  Tencent'in bünyesinde bulunan Wechat adlı mesajlaşma uygulaması, Ülke'de kullanılması yasak olan sosyal medya devi Twitter'ın yerli alternatifi Weibo ve Baidu şirketi bünyesindeki forum sitesi  Tieba'ya da soruşturma açıldığı duyuruldu.

Çin İnternet İdaresi(CAC)'nin açıklamasında,söz konusu sosyal medya  platformlarında  kullanıcıların uygunsuz paylaşımlar yaptığı, ulusal güvenlik, halk emniyeti ve  sosyal düzeni tehdit eden dedikodular yaydığına ilişkin deliller olduğu  bildirildi.

Söz konusu platformların siber güvenlik yasalarını ihlal eden  ve müstehcen içeriklere izin verdikleri şüphesiyle Çin'in başkent'i Pekin ve ülkenin  güneyindeki Guangdong eyaletindeki görevli müfettişler tarafından araştırıp soruşturulacağı kaydedildi.


Çin'de bu yılın ilk yarısında, milli güvenliği tehdit eden,  şiddeti azmettiren ve asılsız dedikodular yayarak toplumun huzurunun bozulmasına neden  olan 3,918 internet sitesinin kapatıldığı, 810 bin kişisel kullanıcı  hesabının ise engellendiği duyurulmuştu.

Dünya çapında ünlü olan Youtube, Facebook, Instagram ve Twitter gibi uluslararası sosyal  paylaşım sitelerine erişimin yasak olduğu ülkede bun sitelerin yerine "Sina", "Youku"  ve "Wechat" gibi yerli alternatifler kullanılıyor.


Yorumlar