Antalyalı Öğrencilerden Büyük Başarı!!

Çin'de organize edilen Uluslararası Robot Şampiyonası’na katılım yapan Antalyalı öğrencilerin oluşturduğu robot takımı, "Zihin gücü ile giden tekerlekli araç" projesiyle dünya şampiyonu oldu.

Antalya Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) ana sponsorluğunda Başkent Pekin’de
düzenlenen Uluslararası Robot
Şampiyonası’na katılan Antalyalı öğrencilerin oluşturduğu robot takımı, ‘Zihin gücü ile giden tekerlekli araç’ projesiyle kendi kategorisinde dünya şampiyonluğu başarısını yakaladılar.
ATSO'dan yapılan açıklamada, ATSO’nun 2017 yılını ‘İnovasyon Yılı’ olarak ilan ettiği ve bu süreçte inovasyon odaklı faaliyetlere özel önem verildiği kaydedildi.
Antalya Ticaret ve Sanayi Oda Başkanı Davut Çetin yarışmaya katılan gençlerin, kendilerine duyulan güveni boşa çıkarmadıklarını kaydetti. Çetin, "Yarışmaya 50 ülkeden 2 bine yakın yarışmacı katıldı. Bizim kategoride 96 proje vardı. Öğrencilerimiz de yarıştıkları kategoride birincilik ve bir de ikincilikle döndüler, ülkemizin ve kentimizin gurur kaynağı oldular. Robot takımımızı yürekten kutluyorum" dedi.
PROJE, ENGELLİLERİN HAYATINDA KOLAYLIK SAĞLAMAYI HEDEFLİYOR
Gençlerin bu başarısının bir başlangıç olmasını dilediklerini kaydeden Başkan Davut Çetin, "Takımımız Buket Naz Zeren, Eren Ekrem Kallıkçı ve Efe İnan’dan oluşuyor. Bu gençlerimiz yaptıkları proje ile omurilik felçlileri başta olmak üzere, engellilerin hayatında büyük bir kolaylık sağlamayı vaadediyor.” şeklinde konuştu.

Yorumlar