şoförsüz araç kullanımı

mitsubishi Electric, şoförsüz araç kullanımı için gerekli olan geniş bir çözüm sunmayı amaçlıyor.

 Patentli Mobil Haritalama Sistemi’nin yapay zeka ile birleştirilmesi sonucu, şoförsüz araba kullanımı sürecini hızlandırmaya yardımcı oluyor.

Güvenli şoförsüz araç kullanımı için hassas 3 boyutlu sokak haritaları oluşturan haritalama sistemi, konsept otomobil ve farklı diller konuşan insanlar veya işitme engelli bireyler arasındaki iletişim uygulaması, Mitsubishi Electric tarafından geliştirilen ana uygulamalar ilk olarak göze çarpıyor.

Mitsubishi Electric ile güvenli şoförsüz araba kullanımı

Otomatik haritalandırma teknolojisinde, yapay zekanın da yardımıyla ÜÇ BOYUTLU haritalar hatasız ve çok hızlı bir şekilde hazırlanıyor. Mitsubishi Electric’in geliştirdiği Cepten Haritalandırma Sistemi, bir aracın tavanına koyulan sensörler den,lazerlerden ve kameralardan  yararlanarak santimetre kesinliğinde  üç boyutlu haritalar hazırlamak için verileri aynı zamanlı olarak topluyor.

Mobil Haritalandırma Sistemi, sürüş esnasında lazer tarayıcılar, kameralar ve GPS antenlerinden oluşan bir sistemle toplanan üç boyutlu konumsal yol ve yol kenarı yapıları bilgilerini 10 santimetre ya da daha az hata payıyla kesin bir doğrulukla veriyor. Yapay zeka, sadece gerekli olan verilerin alınması ve tanınabilmesi konusunda mutlak doğruluğu arttırarak manuel harita oluşturma yöntemlerine kıyasla 10 kat daha hızlı harita yapılmasını sağlıyor. Sistem aynı zamanda konvansiyonel metotlara göre daha az maliyet içeriyor.

Önceki yol haritası verilerinin karakteristik noktalarını ve Mobil Haritalandırma Sistemi ile ölçülen en yeni verileri otomatik olarak çıkartan Mitsubishi Electric teknolojisi, böylelikle karakteristik noktaların eşleşmediği farkları ve değişiklikleri fark edebilme imkanı sunuyor. Bu teknoloji sayesinde, dinamik üç boyutlu haritaların bakımı ve güncellenmesi, her güncellemesinde tüm haritayı güncellemek yerine yalnızca değişen noktaların otomatik olarak çıkarılmasıyla daha hızlı bir şekilde güncelliyebiliyor.

Mitsubishi Electric; yollar, trafik işaretleri, etraftaki herhangi nesneler ve araçlar hakkında sürekli güncel, statik ve yüksek doğrulukta bilgiler sağlayan dinamik üç boyutlu haritaların oluşturulması, bakımı ve güncellenmesi konusundaki teknolojilerinin konuyla ilgili temel teknolojiler haline gelmesini hedeflemiş. Bununla birlikte Quasi-Zenith uydu sistemi ve büyük doğrulukta konum belirleyici teknolojileri ile güvenli otomatik sürüş için gerek duyulan santimetre seviyesinde konumlandırma verilerini sağlamayı amaçlamış.

Otomatik sürüşün öncüsü olarak tasarladığı konsept aracı EMRAI xDAS 3.1’i ilk kez Cebit Fuarı’nda tanıtan Mitsubishi Electric, bir dizi inovatif sürüş yardımı teknolojisinin bir arada kullanıldığı bu konsept araç ile sürüş geleceğini birebir deneyimleme fırsatı sunuyor.

Mitsubishi Electric’in geliştirdiği bir diğer yeni teknoloji ise farklı dilleri konuşabilen ya da işitme engeli olan kişiler arasındaki engelleri ortadan kaldıran inovatif iletişim uygulaması. Dünyada ilk olarak geliştirilen Ses Aktivasyonlu Çizim Uygulaması, konuşulan sözcükleri parmak hareketlerini takip ederek tablet ekranına yansıtıyor. İnovatif çizim ve tercüme özellikleri içeren uygulama çok daha kolay iletişimi mümkün kılıyor.

Yorumlar