Gigabyte Technology , Mini-ITX AM4 Anakartını Tanıttı

Gigabyte Technology, AM4 soketli ilk Mini-ITX anakartı AB350N-Gaming WiFi modelini resmen duyurdu. İşte AB350N-Gaming WiFi anakartın detayları.AMD kullanıcılarının uzun zamandır en fazla beklediği ürünlerden biri ola Mini-ITX standardındaki anakartlardı. Şimdiye kadar küçük boyutlu, AM4 soketli Ryzen bir anakartın bulunmaması, özellikle HTPC kurmak isteyen kullanıcıları üzüyordu. Nihayet Gigabyte konuyla ilgili ilk çalışmalardan birini yapan firma oldu ve Mini-ITX AM4 anakartını açıkladı.


AB350N-Gaming WiFi model ismini alan kart, Ryzen modellerinde ki tüm işlemcileri destekliyor. Bunun yanısıra 7. nesil Bristol Ridge A serisi APU’ları da kullananlar AB350N-Gaming WiFi ile kullanabilecek. Kartın güç ihtiyacı 24 pin ATX ve 8 pin EPS güç bağlantılarıyla karşılanacak. AMD B350 yonga setine sahip olan AB350N-Gaming WiFi 6 fazlı bir güç beslemesi kullanıyor.

Anakartta bunların yanısıra Bluetooth 4.2 ve 802.11ac WiFi desteğiyle Gigabit ethernet de bulunuyor. 8 kanallı yüksek çözünürlüklü ses de 120 dB SNR codec ile birlikte kullanıcıya sunuluyor.


Yorumlar